Hon försökte dölja sin förlägenhet i klassrummet på grund av sitt utseende. Det som hände är hjärtskärande .

Hennes namn var Emma. Hon var den nya tjejen i skolan. Jag minns känslan och jag tyckte mycket synd om henne eftersom alla elever stirrade, pekade och viskade om henne. Hon var mycket liten, mycket tunn och, värst av allt, hon var en tolvårig flicka som inte hade något hår.

Emma hamnade i mitt klassrum. Hon introducerades till alla på första dagen och fick sedan hitta en ledig plats. Emma tog plats två rader ifrån mig, på en stol. Hon la huvudet på sitt nya skrivbord, korsade benen och satte händerna över hennes ansikte. Hon försökte dölja sin förlägenhet, men alla kunde se det.

Vid lunch, satt Emma vid ett bord ensam. Jag tror att hon var för rädd för att närma sig någon, medan samtidigt var alla rädda för att närma sig henne. Ungefär tio minuter in på lunchen, beslutade jag att lämna mitt bord och gå över till henne.

Jag drog ut en stol och satte mig. Jag sa, ”Hej, mitt namn är Veneta. Har du något emot om jag sitter med dig?” Emma svarade inte, men nickade, hon höjde inte blicken för att se mig.För att försöka få henne att känna sig mer bekväm, började jag prata precis som jag hade känt henne i evigheter. Jag berättade för henne om våra lärare, rektorn och några av mina vänner. I slutet av de tjugo minuterna som vi satt tillsammans, tittade hon faktiskt på mig rätt i ögonen, men det fanns fortfarande inget uttryck i ansiktet. Hon såg helt enkelt på mig med en tom blick.

När klockan ringde och det var dags att gå till vår nästa klass, stod jag upp, berättade för henne att det var skönt att få prata med henne och gick på mitt håll. Jag kände mig fruktansvärd när jag promenader bort, eftersom jag inte hade kunnat få henne att prata eller ens le. Mitt hjärta värkte för den här tjejen eftersom hennes smärta var så uppenbar för mig.

Det var inte förrän ungefär tre dagar senare, när jag var vid mitt skåp för att få saker redo för nästa lektion som Emma slutligen sa hej till mig. ”Jag ville bara säga tack för att du pratade med mig häromdagen”, sade hon. ”Jag uppskattar att du försöker vara snäll mot mig.” När hon började gå därifrån, samlade jag mina saker och jagade efter henne. Från den dagen, var vi oskiljaktiga.

Den här tjejen bara fångade mitt hjärta. Hon var kärleksfull och omtänksam, medkännande och ärlig, men mest av allt, var hon ensam. Vi blev bästa vänner, och genom att bli det, fick jag erfara det värsta som någonsin skulle komma att hända mig.

Jag fick reda på att Emma hade cancer och inte hade en mycket stor chans att slå hennes sjukdom.

Under fem månader, var Emma och jag de bästa vänner. Vi var tillsammans i skolan varje dag och sedan tillsammans nästan varje kväll för att studera eller bara umgås-och, naturligtvis, varje helg. Vi pratade, vi skrattade, vi skämtade om pojkar och vi fantiserat om vår framtid. Jag ville vara hennes vän för evigt, men jag visste att det inte skulle kunna vara så. Efter fem månader av att vara de bästa vänner, blev Emma mycket, mycket sjuk.

Jag tillbringade all min lediga tid med henne. Jag gick till sjukhuset när hon var där och sov över hos henne när hon var hemma. Jag visste i mitt hjärta jag var tvungen att se till att hon förstod att hon hade blivit min bästa vän i hela världen och den syster jag aldrig haft.

Jag var hemma en söndag, och satt med min pappa när han tittade på fotboll. Telefonen ringde och min mamma svarade. Jag kunde höra hennes mumlande och sedan la hon på. Hon gick in i rummet, hennes ögon röda och tårar strömmande nerför hennes ansikte. Jag visste direkt vad som hade hänt.

”Är Emma okej?” Frågade jag. Mammas oförmåga att svara sa allt.

Emma fått åka till sjukhuset i ilfart. Hon hade fått en mycket hög feber. Nyheten var inte bra. Hennes cancer hade inte svarat på behandlingen – och hade spridits. Emma förlorade sin kamp för att leva.

Tre dagar senare, gick Emma bort hemma, i sängen. Hon var bara tolv år gammal. Jag minns känslan , att veta att hon hade gått vidare, men jag kunde inte riktigt förstå det hela. Under de närmaste veckorna, lärde jag mig snabbt den svåraste läxa jag någonsin har haft att lära i livet.

Inte nog med att jag måste lära mig att hantera döden, mentalt och känslomässigt, jag var tvungen att lära mig att sörja. Jag hade ännu inte kunnat göra det än. Så en dag kom hennes mamma över och gav mig en låda. Hon sade att hon hade hittat den bland Emmas saker. Det fanns ett kuvert i lådan, det stod att jag skulle öppna det när hon inte längre var med mig. Jag tog det upp till mitt rum, stirrade på det i en timme eller mer, och sedan fick jag slutligen upp modet att öppna det.

Inuti fann jag återigen min bästa vän.

Emma hade lagt flera bilder av henne och mig i kuvertet, några av hennes favoritsmycken låg där också, viktigast av allt, en lapp till mig. Jag började snyfta men jag lyckades att läsa den.

”Jag trodde aldrig att jag någonsin skulle få känna sann vänskap” började hon. ”Jag behandlades alltid som en outsider, någon somd et var fel på. Om någon talade till mig, var det oftast för att fråga vad som var fel med mig eller, ännu värre, att fråga mig om jag skulle dö.

”Du är min bästa vän i hela världen och jag kommer aldrig att glömma dig. Om du läser detta, är jag borta. Försök att inte gråta. Jag är lycklig nu, och jag är inte längre sjuk eller skallig.

”Jag kommer fortfarande att vara med dig varje dag i ditt liv. Jag kommer att vara där för dig under din första sorg och jag ska titta med glädje på din bröllopsdag. Du förtjänar det bästa, Veneta. Förändras aldrig och glöm aldrig vår vänskap . jag är så tacksam jag lärde känna dig.

Din, Emma. ”

Det förändrade mitt liv. Trots att hon var den som var sjuk och förlorade sitt liv, hade hon tagit sig tid att se till att jag skulle vara okej. Hon ville se till att jag kunde klara av att förlora henne.

Hennes död var det svåraste jag någonsin hade upplevt. Men jag tror att våra liv och våra hjärtan möttes av en anledning. Vi behövde varandra. Emma behövde en vän, och jag behövde hennes styrka och mod. Även i dag är jag tacksam för Emma. Jag kan fortfarande prata med Emma varje dag. Jag saknar henne fortfarande . Jag vet att hon hör mig och jag vet att hon ser mig. Vår vänskap kommer aldrig att blekna eller dö bort. Människor kan komma och gå, liv kan förändras på ett ögonblick, men kärlek och vänskap varar för evigt.

Tyckte du om det här? DELA i så fall gärna med dina vänner!

Add your comment