Pojken med downs syndrom tar flickan till balen. Men hennes inlägg på facebook, rör hela världen!.

På Facebook, publicerade den amerikanska Alexandria Salazar detta foto från sin bal. Men bakom det är en mycket speciell historia:

c004675cd079a66e0f934a25a0e294eb-600x800

I 11: e klass blev jag ombedd av denna pojke vid namn James, att gå på hans bal med honom. Han har Downs syndrom och jag har lagt märke till honom. När han frågade mig, sa jag ”Ja, naturligtvis”, och tänkte inte mer på det.

Då ringde hans mamma och grät i telefonen och tackade mig för att jag ville gå med honom. Hon erbjöd mig hennes klänning, och att betala för mitt hår och smink, eftersom hon sa att hon vet att ingen ville gå med honom.

Jag berättade för henne att det inte var nödvändigt och att jag var mycket glad över att följa med honom. Efter att jag la på, sprang jag gråtande till min mor och berättade för henne hur hedrad jag kände mig för att få gå med honom på balen. Först var det lite svårt för James var så glad över att gå på balen och hade tusen saker han ville göra på en gång.

Men sedan kom jag ihåg att det var hans bal, inte min. Och vi hade så roligt! Av alla 4 baler, som jag besökt under min skoltid var det här överlägset min favorit. ”

En stor gest av vänskap, inte av medlidande.

 

Tyckte du om det här? DELA i så fall gärna med dina vänner!