Denna 81-åring har 200 ’barnbarn’. Men vad hon gör med dem, kommer ge dig tårar i ögonen.

Chikako Nakamoto alias Bachchan (japanska för mormor) är en före detta övervakare i Hiroshima, Japan. Varje dag, även på helger, lagar hon mat till upp till 10 barn i sin lilla lägenhet.

1

Chikako föddes 1934 på ön Etajima – i bukten Hiroshima. Hon gifte sig efter kriget och fick tre egna barn, men hennes man dog strax efter födseln av den tredje sonen. Strax efter, accepterade hon ett tillfälligt jobb på ett kontor och tog ensam hand om de tre barnen. 1980 var det år då deras liv förändrades eftersom en vän som var en polis, rekommenderade henne till jobbet som övervakare De hjälper unga brottslingar att komma tillbaka till livet. Kort därefter, placerades en 14 årig pojke i hennes vård.

3

Chikako förstår inte att barn idag fortfarande kan drabbas av hunger i Japan, ett av de säkraste och rikaste länderna i världen. Från den dagen Chikako började ge pojken mat. Med magen full slutade han att sniffa lim och har därmed blivit ren. Han började även att få vänner i Chikakos lägenhet. Alla som kom, kom med tom mage och gick med full mage.

4

Kronisk hunger är outhärdlig, särskilt för barn som fortfarande växer. När Chikako inte kunde laga tillräckligt med mat till barnen så var hon rädd att de skulle börja stjäla igen. Hon försöker lära dem att inte stjäla men det är int elätt när de går hungriga. ”När era magar är tomma, kommer ni till mig.”Uppmanar hon barnen och ger dem mat.

Chikako har blivit som en mor för alla dessa barn.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fina video med dina vänner på Facebook!