3-åringen väljer denna leksaken och kvinnan skakar på huvudet. Men hans mamma chockar ALLA.

Rheann MacLaren från Dunfermline i Storbritannien tog hennes 3-åriga son till leksaksaffären . Där fick han välja en leksak som de skulle köpa, vad som hände då fick hans mamma att reagerar med ett öppet brev på Facebook.

e92f578fabe9427e40975a866816a8ea-356x800

En mamma i Skottland försvarar sonens val av leksak i ett nu viralt inlägg på Facebook.

I det öppna brevet som publicerades den 28 april, skriver Rheann MacLaren om mötet med en annan kund på en leksaksaffär.

I det öppna brevet skriver hon att främlingen rynkade på näsan åt hennes 3-åriga son för att han valde en ”flickig” barnvagn istället för något mer passande för en pojke, såsom bilar eller dinosaurier.

MacLaren skrev att kvinnan försökte få honom att byta leksak och säga: ”Åh du vill väl inte ha den där, det är bara för flickor, inte pojkar!”

MacLaren sade att hon var på väg att säga till kvinnan för att hon var så fördömande och kritisk till ett litet barn, men hennes son svar var så mycket bättre.

”För jag gillar den”, sade han till kvinnan.

MacLaren sa att hennes son sköt vagnen hela vägen hem från affären och var jättestolt för sin nya leksak.

”Han berättade om hur han kommer att sätta sin docka i den och gå till butiken för att köpa mjölk”

MacLaren sa att hon inte alls är orolig för sin son, ”Mitt barn kommer att växa upp och bli en pojke som accepterar människor och inte känner sig pressade att anpassa sig till könsstereotyper.”

Hon drog slutsatsen: ”Jag hoppas verkligen att du såg hur glad han såg ut när han gick ut från butiken med sin flickaktigt rosa dockvagn och tänker två gånger innan du säger något sådant igen.”

 

472a721109d0042e32249e3214dd453c

Läs hennes öppna brev på hennes Facebook-sida

Att hennes lilla son är lycklig, bör vara det enda som räknas.

Tyckte du att det här var bra? Dela i så fall gärna på Facebook!