Bruna fläckar på händerna

Bruna fläckar på händerna eller så kallade solfläckar orsakas av solens ultravioletta strålning. Denna typ av pigmentfläckar kommer oftast i medelåldern men kan även komma i 30-årsåldern.

Solfläckarna är vanligast på händerna men kan även framkomma i ansiktet, halsen, axlarna och den övre delen av ryggen.

Läs Mer

Ta bort solfläckar

Det finns olika sätt att behandla solfläckar på:

  1. Kurbehandling: När man besöker en hudterapeut får man rådgivning kring vilken kur som passar ens egna hud bäst. Då rekommenderar hudterapeuten en anpassad kur som sedan jämnar ut solfläckarna efterhand.
  2. Ljusbehandling: Vid en ljusbehandling används laser för att få bort solfläckarna. Genomgår man en sådan behandling är det viktigt att använda hög solskyddsfaktor året om.
  3. Kemisk peeling: Under en kemisk peeling används starka medel för att få bort skadad hud. En sådan peeling lämnar huden röd och känslig. Efter en kemisk peeling ska man undvika solljus under minst 6 månader.

Läs mer om olika behandlingar på Amelia.se

Varför får jag åldersfläckar?

Åldersfläckar är en del av att åldras för många och de allra flesta får det någon gång under sina liv. Vanligtvis dyker de upp som bruna prickar på huden, de kan vara både mörka och ljusa men står inte upp från huden utan ändrar bara dina pigment.

I och med att kroppen producerar mindre protein när du blir äldre så påverkas din hy alltmer av både yttre och inre påfrestningar. Vid till exempel långvarig exponering av sol så kan pigmenten i din hud förändras vilken kan leda till att då får sol- eller även kallat åldersfläckar.

Behandling finns och behöver du hjälp med att ta bort dina fläckar så erbjuder AcneSpecialisten fler lösningar för att hjälpa dig förbättra din hud.

Vad kostar det att ta bort leverfläckar?

Vill ta bort hudflikar kan du kontakta AcneSpecialisten för rådgivning och hjälp. Hudflikar kan också uppstå under livets gång som en effekt av bland annat graviditeter och hudens åldrande.

Vanligtvis hittar du flikarna på halsen eller i armhålan och i bägge fallen är det väldigt lätt att behandla. Hudflikar kan även uppstå på andra ställen på kroppen, framför allt där du har hudveck som i ljumsken och ögonlocken.