Cancern tog hans fru, men vad han gjorde med hennes sista önskan är det vackraste!

Vi har alla hört talesättet ”lev varje dag som om det vore den sista.” Vad betyder det?  Att inte vara rädd? Att göra saker du alltid velat? Tja, att leva som om det vore den sista dagen. Det är att leva!

Den här artikeln handlar om hur något så hemskt som döden av en nära anhörig kan omvandlas till något positivt och inspirerande för andra.

Idag kan vi ge dig den gripande men i sin tur inspirerande berättelsen om Adam och Meghan!

Meghan Baker var en ung kanadensisk kvinna 27 år gammal som studerade för att bli sjuksköterska.

Hon träffade Adam Warner, mannen hon älskade och som hon hade planer på att gifta sig med. De gjorde allt tillsammans efter sin tid på universitetet, en sak de gjorde var att undervisa i engelska i Sydkorea.

Efter en tid i detta land hittade Meghan en knöl i bröstet och en rutinundersökning gjordes.

e1

Meghan diagnostiserades med bröstcancer.

Hon flög genast tillbaka till sitt hem i Kanada för att påbörja behandling. Adam fann att det inte fanns många resurser för unga kvinnor som slåss mot bröstcancer, så han bestämde sig för att skapa en blogg på sociala nätverk om deras dagliga kamp mot cancern, för att skapa medvetenhet i samhället.

 

e2

I december 2008.

”Jag har 37 häftklamrar att stänga ett sår som börjar i mitten av mitt bröst och slutar i min armhåla .”

”Jag vill att folk ska veta att jag inte är generad över detta. Jag har bröstcancer och jag kämpar, dessa är konsekvenserna av min kamp för att överleva och jag känner mig stolt.”

e3

Meghan gjorde en önskelista och delade i sin blogg.

”Jag vill inte kalla detta en lista över saker att göra innan jag dör.” Med mer än 25 projekt på listan, inklusive att ta sin doktorsexamen, springa en halv maraton och gifta sig, var Meghan fast besluten att fortsätta leva.

Men i december 2009, hände något.

Fem månader efter avslutad cytostatikabehandling och när hon var säker på att hon hade vunnit slaget, började Meghan känna svår huvudvärk. Nyheten kunde inte vara mer förödande, hennes cancer hade spridit sig till hennes hjärna.

Trots detta fortsatte hon sin blogg , hon ville leva med intensitet.

”Jag är fortfarande inte redo att dö”

Hon fortsatte med sin önskelista och accepterades vid University of Toronto för doktorander. I slutet av mars 2010 gifte hon och Adam sig i en liten, enkel ceremoni i trädgården av hans hus.

e4

Meghan har gjort många projekt, men Adam hennes make led varje dag av att se hur hälsan hos sin älskade försvann som vatten genom fingrarna.

Medan många människor lyssnade med beundran när Meghan berättar om sin önskelista och inställning till livet, var det för Adam något av det svåraste : att acceptera det faktum att hans fru skulle dö.

Hans kärlek till henne var riktigt djupt. Han var alltid med henne för diagnos, behandling, remiss, och återfall, även vid tidpunkten för hennes död, en månad efter det länge efterlängtade bröllopet.

Nummer 14 på Meghans lista var att jobba som volontär på ett barnhem i Indien.

Detta var ett av de önskemål som Adam tyckte bäst om. ”Hjälpa barn som har nästan inte har någonting hjälpte mig att hitta en anledning att le igen. Meghan visste när hon gjorde denna lista att detta skulle göra oss mycket glada. ”, avslutar Adam.

e5

”Ge aldrig upp … Kämpa till slutet”.

Dela gärna deras fina historia med dina vänner och bekanta på Facebook!