Detta gift FÖRSTÖR ben! Men många dricker det, flera gånger om dagen!

Vad händer när du dricker en burk cola? Troligtvis, så tänker du inte så mycket på det, men den bruna läsken har betydande effekt på kroppen. Detta har Dr West Conner skrivit om på sin blogg:

1. De första 10 minuterna

gift1

10 teskedar socker intar kroppen (dvs 100 procent av det rekommenderade dagsbehovet av socker). Du får genast en del energi på grund av den enorma mängden socker.

2. 20 minuter

gift2

Blodsockret skjuter i höjden, och insulin frigörs. Levern rapporter och omvandlar allt tillgängliga socker till fett.

3. 40 minuter

gift3

Efter 40 minuter är allt koffein i colan helt absorberat av kroppen. Blodkärlen vidgas, med förhöjt blodtryck som svar. Adenosinreceptorer i hjärnan är nu blockerade, så att du inte kan känna dig trött.

4. 45 minuter

gift4

Kroppen frigör mer dopamin. Detta stimulerar nöjescentrum i hjärnan, på exakt samma sätt som heroin gör.

5. 60 minuter

gift5

Fosforsyra binder kalcium, magnesium och zink i den nedre delen av tarmen, vilket ger en ytterligare förbränning.

6. Efter en timme

gift6

Nu visar koffeinet vätskedrivande egenskaper. Nu kan du vara säker på att kalcium, magnesium och zink, som faktiskt är avsedd för benen, bli åtskilda, i stället för natrium, elektrolyter och vatten.

6. Över en timme

gift7

När allt kommer omkring har motståndskraften lugnat ner, det kommer en socker krasch. Du kommer att bli irriterad och svag.  Att dricka cola dagligen ökar risken för att utveckla diabetes och bli beroende av en insulinpump (som på bilden).

Inte många vet vad cola gör med kroppen- därför är det viktigt att dela denna information med så många människor som möjligt!