Jag hade ingen aning att vanlig vitlök kan göra detta med mitt hem! Otroligt…!

Vi alla vet att kryddor, örter och aromater gör maträtter ännu godare. Från salta för sött till kryddigt, kommer dessa tillsatser  i små krukor fyllda med kraftfulla smaker. Människor över hela världen har har alltid värderat kryddor, vilket gör att kryddhandeln är en av de mest kända, och en del kryddor kan värderas mer än guld och silver.

Idag är kryddor fortfarande värdefulla och inte bara för att de smakar bra, men också för att de är fulla av hälso-ökande egenskaper också. Det är därför människor fortfarande dricker örtte för att bota alla typer av vanliga sjukdomar.

Förutom att använda dem för sina kulinariska och medicinska ändamål, tror många kulturer runt om i världen att vissa växter också har mystiska egenskaper och energier som kan hjälpa oss med mindre fysiska utmaningar vi kan möta i livet.

Tillsättas i recept, te, eller bara uppskatta växterna sin trädgården, kan lindrar emotionella eller psykiska problem, liksom fysiska.

Kolla in några av de fantastiska egenskaper som förknippas med några mycket vanliga örter och kryddor nedan. Kanske har du några i ditt hus just nu!

Självklart bör de inte användas som en ersättning för medicinsk behandling, men nästa gång du öppnar kryddskåpet, tänk på det extra som ingrediensen kan bidra till din maträtt – och ditt liv!
1. Basilika – för rikedom och framgång
herbsforhappiness_850px_1-600x600

Om det känns lite stramt, prova en bit basilika. Naturligtvis kommer inte basilika att resultera i en fet bunt kontanter (om bara!), Men det kan hjälpa dig att omvärdera var och vad din ”rikedom” egentligen är.

Prova en knippe basilika för att få din dag en givande start.

2. Ros – för kärlek och vänskap
herbsforhappiness_850px_7-600x600

Du vet redan säkert att rosor är en symbol för kärlek och vänskap, så varför inte använda dem för att förbättra relationer omkring dig? De står för romantisk kärlek, liksom vänskap och familjär kärlek.

De kan också få dig att känna starkare kärlek till världen! vilket är bra under jobbiga tider.

Rosor kan faktiskt användas som aromämne i livsmedel, men om du ska prova det här, se till att du köper ros produkter som är okej att äta.

3. Rosmarin för att tröstas
herbsforhappiness_850px_8-600x600
Om du har blivit känslomässigt sårad, sägs rosmarin kunna hjälpa till att lindra och läka de osynliga såren.

Rosmarin tros inte bara lugna känslor, men också stärka dig mot ont i framtiden genom att stärka din känslomässiga motståndskraft.

4. Vitlök för skydd

herbsforhappiness_850px_4-600x600

Du har förmodligen sett det här om du någonsin sett Dracula. Men faktiskt, vitlök avvärjer alla typer av onda ting, inte bara vampyrer.

Vitlök har många fysiska hälsofördelar, men det är också förknippat med att avvärja skadliga krafter och hålla dig och ditt hem andligt säkert. Växer det runt ditt hems så håller det också omgivningen psykisk ren.

Plus, vem älskar inte en ursäkt för att göra vitlöksknutar?

5. Timjan för kunskap
herbforhappiness_850px_9-600x600
Timjan är en av de örter som lägger en subtil smak till en mängd rätter, men som inte får så mycket igenkännande. Enligt folktro, är timjan kopplad till kunskap och förståelse.
Om du känner att du saknar förståelse, att lägga ett stänk av timjan i en maträtt kan hjälpa dig att göra kopplingar du inte såg tidigare.

Känner du till någon annan växtbaserad hemlighet, eller har ett recept som alltid får dig att må bättre? Om så är fallet, låt oss veta! (Endast lagliga, tack.) Och se till att dela dessa coola åtgärder med någon som älskar att krydda upp ett recept!


Dela gärna denna artikeln med dina vänner på Facebook!