Barnet slutade inte gråta på natten, då inser mamma och pappa att deras ugn förgiftar dem!

Kyle och Monique Ruppel upplevde något fruktansvärd. Monique vaknade av att hennes dotter, Celia, skrek mitt i natten. Modern gick för att se vad som var fel, men när hon gick upp, upplevde hon svår yrsel.

Monique föll tillbaka på sängen, och väckte sin make, Kyle. Fadern vaknade med illamående, yrsel och brännande ögon. När de kollade till Celia, var hon slö och började kräkas. Sedan kollapsade katten på golvet.

Något var fruktansvärt fel, men de hade ingen aning om vad. De packade snabbt sina väskor och sprang ut ur huset. De ringde 112  precis när Kyle kollapsade, då kom makens föräldrar för att ta dem till sjukhuset.

De visste inte förrän i efterhand, men familjen var att förgiftade av kolmonoxid från deras läckande ugn. Kyle och Monique tackar nu sin lilla flicka för att de fortfarande är vid liv.

”Om hon inte hade gråtit i det ögonblicket, skulle vi inte sitta här i dag”, säger Kyle.

Kolmonoxid är luktfritt, vilket är anledningen till att detektorer är avgörande för att förhindra livshotande situationer som denna.

”Snälla, vänligen skaffa kolmonoxiddetektorer och kontrollera dem regelbundet och kontrollera din ugn regelbundet. Det är inte värt risken. De är inte dyra ”, säger Monique.

Se själv i videon här nedanför:

Vänligen dela denna historia att visa andra vikten av kolmonoxiddetektorer – de kan vara skillnaden mellan liv och död.