Ta bort leverfläckar själv med CryoPen

Funderar du på att ta bort leverfläckar själv? Tänk då om. Har du en leverfläck som är besvärlig ska en hudläkare eller plastikkirurg utföra ingreppen, det finns flera smidiga behandlingar som till exmepel med en CryoPen.

De flesta leverfläckarna är ofarliga och i den allmänna sjukvården tas enbart födelsemärken bort om det finns en medicinsk anledning för ingreppet.

Läs Mer

Ingrepp för leverfläckar och födelsemärken

När man ska ta bort en eller flera leverfläckar eller födelsemärken är det ett enkelt och snabbt ingrepp som behövs.

  1. Först tvättar man rent området runt om födelsemärket.
  2. Sedan lokalbedövas området som ingreppet berör.
  3. Läkaren skär sedan bort födelsemärket och även någon millimeter runt om födelsemärket.
  4. Sårkanterna sys ihop och täcks med sårtejp.

Allt som allt tar ingreppet ungefär 10 – 20 minuter. Läs mer på 1177.se, där du även kan komma i kontakt med vårdpersonal.

Vad är leverfläckar och födelsemärken?

Leverfläckar eller födelsemärken som det oftast kallas är vanliga och är i de flesta fall inget att oroa sig för. Många uppkommer redan vid tidig ålder, därav namnet födelsemärke. Däremot kan du även få leverfläckar senare i livet. Anledningen till att födelsemärken är så mörka är att de innehåller extremt många pigment.

Det finns två olika sorters födelsemärken, typiska och atypiska. Typiska födelsemärken förändras inte med tiden och är vanligtvis mindre än sex millimeter. Typiska födelsemärken kan ha hårväxt på sig och både vara hårda och mjuka. Vill du söka konsultation för ett födelsemärke kan vi rekommendera AcneSpecialisten som är experter på området.

Vad kostar det att ta bort leverfläckar med CryoPen?

Ett av de mest effektiva sätten att ta bort leverfläckar är med hjälp av en CryoPen. På AcneSpecialisten och Sveriges Skönhetscenter kostar en CryoPen-behandling 995kr, där man även kommer ner i pris ju fler behandlingar man genomför. Det krävs normalt 2-3 behandlingstillfällen, vilket kostar 1495 kr.

Sen beroende på hur många fläckar du vill behandla så finns det större paket att köpa. CryoPen är ett verktyg som fryser bort dina hudförändringar under 20 sekunder.

När ska man ta bort födelsemärken?

Leverfläckar och födelsemärken kan tas bort av medicinska eller kosmetiska skäl. Är det så att du får en remiss för att ta bort en leverfläck beror det på att den kan utvecklas till något farligt. Det finns olika varningstecken för leverfläckar och födelsedagsmärken:

  • Det övergår till att bli ett sår.
  • Det växer eller ändrar färg.
  • Det ändrar färg eller blir flammigt.
  • Det börjar klia eller blöda.
  • Det sitter så att kläder eller smycket skaver mot det.

Har du en leverfläck som du vill ta bort av kosmetiska skäl väljer du själv när och vart du gör det. Viktigt är att du går till en klinik med erfarenhet!