10 misstag som hindrar oss från att se perfekta ut! Visste du om det här?

Att se fantastisk ut 24/7 kräver mycket ansträngning. Det är därför det kan kännas så smärtsamt att se allt ditt skickliga arbete gå till spillo genom ett enda olyckligt misstag.

Vi har valt att samla alla dessa möjliga fel i en enda lista som hjälper dig att memorera de bästa sätten att alltid locka beundrande blickar.

1. Sista minuten fix

En kopp kallt kaffe i ena handen, en rougepensel i den andra, och en enda fråga i huvudet: ”Vad ska jag ha på mig idag?” – ett bombsäkert recept för att vara sen till jobbet. Låter det bekant? Du kan helt enkelt inte uppnå ett perfekt utseende i en sådan situation. Däremot kan du lätt undvika stressen genom att besluta vad du ska ha på dig och göra de nödvändiga förberedelserna kvällen innan.

2. Inte klä sig för vädret

Och vi menar väder, inte säsongen. En minkjacka ser inte bra ut på en regnig dag – även om det är i slutet av december. Det är inte heller lämpligt att bära fina silkesstrumpor i kallt väder. Det är bättre att vara medveten om din hälsa och lära sig att klä sig elegant, men ändå varmt. Titta igenom din garderob och separera alla dina saker i två grupper: varma och mindre varma kläder. Allt som inte passar aktuellt väder är ur sikte!

3. Klä på sin plats

Bära höga klackar för att gå på kullersten eller en cocktailklänning för en dag på kontoret kommer inte att göra något för att förbättra bilden. Pris och varumärke är inte viktigt i fall som dessa – sådana val av kläder ser enbart fel och olämpligt ut. I slutändan, att bära fel typ av kläder gör att du känner dig klumpig. Det är alltid bra att ta reda på klädkod i förväg. Låt inte lust att visa upp dina senaste köp komma till företräde framför sunt förnuft!

4. Att bära kläder som inte passar din storlek eller figur

Nästan alla av oss har ett par av ”smal-jeans” som vi hoppas kunna komma i en dag. Det viktigaste är att inte försöka bära sådana i förväg. Försök också att inte ryckas med i  utförsäljning och olika modetrender. Detta kommer att hjälpa dig att undvika att belamra din garderob med saker som är ”bara” lite för små eller för stora eller helt olämpliga för din typ av figur.

5. Mindre brister

En något skrynklig skjorta, en bit ludd, en liten smutsfläck, en lös tråd, eller päls kvar på kläderna från din älskade katt – du kan välja att ignorera sådana saker, och hoppas att ingen annan kommer att märka dem. Men ett bättre alternativ skulle vara att beväpna dig mot dessa små förbiseenden genom att alltid bära en hår-roller i handväskan. Vi rekommenderar också att du kan bära ett liten ”emergency kit” som innehåller säkerhetsnålar, en nål och en trådrulle. Helst bör du undvika att bära kläder som skrynklar lätt.

6. Brist på accessoarer

Du kan se otroligt chic ut även i enkla jeans och en tröja. Det beror på accessoarerna. Men du måste välja dem på rätt sätt. Det kan vara en enda detalj: en halsduk, ett bälte, eller till och med smycken. På tal om smycken, är det viktigaste att se till att det inte är för mycket av det och att det inte består av uppenbara ädelmetallimitationer.

7. undermåliga material

Syntetiska tyger kan vara billiga, men de ser billiga ut också. De skrynklar, förlorar sin form och blir smutsiga alltför snabbt. Vi råder dig att hålla dig till hög kvalitet gjord av bomull, chiffong, silke, ull, och denim. Saker gjorda av dessa tyger är dyrare, men inte mycket. De ser också ojämförligt mer tilltalande ut och ger dig en känsla av verklig komfort.

8. Färgkombinationer

Välja det perfekta färgschemat i kläder är i allmänhet en knepig verksamhet. Färgerna måste kombinera bra med varandra och harmonisera med bärarens hy. Om du inte har tid för att studera sådana nyanser, bör du helt enkelt komma ihåg att när du väljer ljusa färger, är det bäst att gå på djupa, mättade nyanser: blått, korall, burgundy, rött och smaragd. Dessutom bör du inte glömma pastellfärger. För att inte nämna de populära klassikerna: vit och svart.

9. Märkliga tryck

Du bör vara försiktig med att välja tryck och mönster. Även det berömda leopardmönstret kan förmedla klas och vildhet i en kombination och vulgär i en annan. Om du inte är riktigt säker på hur man bär upp sådana mönster, är det bättre att spela det säkert och välja från en av de klassiska ”kan-inte-gå-fel” mönsterna, såsom ränder, prickar, eller en geometrisk konstruktion.

10. Fel val av underkläder

Man kan säga, ”vad spelar det för roll? Ingen kan se underkläderna ändå!” Det är där du har fel: utseendet och känslan av dina underkläder är frågor för ditt eget välbefinnande. Alla inre obehag påverkar vårt yttre utseende. Dessutom hjälper bra underkläder för att korrigera siluetten, som redan tar dig halvvägs mot perfektion!

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!