Det finns fem stadier av kärlek, men många människor fastnar vid det tredje!

”Han/hon verkar inte vara den för mig” är en fras som vi ofta hör som en förklaring från någon som just gått igenom ett uppbrott. Kanske vi har även sagt det till oss själva. Men många människor runtom trodde att ni var det perfekta paret. Kanske du trodde du själv det också. Många av oss är förvirrade om varför sann kärlek successivt slitits ned till ingenting.

Bli kär!

Detta är det skede när du befinner dig på rosa moln av lycka. Detta är den tid då du projicerar alla dina önskningar och förhoppningar på din partner. Din partner blir snabbt den perfekta personen för dig; De har helt enkelt inga brister av något slag. Du tror att han eller hon alltid kommer att kunna uppfylla alla dina önskemål, och du tror på varje ord de säger. Du tror så på kraften i sann kärlek just nu att inga skeptiska röster kan göra dig stanna upp och tänka mer försiktigt.

Bli tillsammans!

I detta skede blir kärleken starkare, ni lär känna varandra mycket bättre, och din närvaro börjar ha effekt på alla aspekter av din partners liv. Detta är en tid av enhet och glädje. Vid något tillfälle, efter många månader eller år, kan det vara dags för barn, som endast kan stärka banden mellan er. Du tror att du har hittat den rätta person för dig 

Besvikelse!

Detta är den period då dina förhoppningar börjar kraschas. Det är när du börjar få en känsla av att dina känslor kan en dag försvinna, för att aldrig återvända. Att din partner blivit så förutsägbar, och deras beteende retar dig på så många sätt. Du börjar känna att du vill ha en paus från dem eller till och med berätta för din partner att de inte är något för dig.

Skapa riktig kärlek!

Om du blundar och provar att fortsätta trots din motvilja, kan du gå igenom den tredje etappen och komma fram till  den följande. Ditt sinne befrias från de illusioner som du projicerat på din partner i de tidigare stadierna. Den person som står framför dig är inte den du trott du ville vara med, men det är en verklig person. Du accepterar – och ännu viktigare – du kan förstå dina tillkortakommanden. Nu är det tid att läka och gå vidare till den sista etappen.

Använd kraften av två för att skapa riktig kärlek!

Nu när du inser att du har lärt dig att övervinna dina meningsskiljaktigheter och funnit en djup, stark, och långvarig förbindelse når du ytterligare en befriande slutsats: att ni två har befogenhet att ändra något i denna värld. Du är inte ensam längs vägen genom detta liv, du bor i ett partnerskap till förmån för en större sak. Det kan vara att ni arbetar tillsammans, skriver tillsammans, skapar något tillsammans – det kan vara vad som helst. Men det är när ni börjar att fungera som en helhet, efter att ha överskridit alla tidigare stadier, att du kan säga med 100% säkerhet att ”detta är den person för mig.”

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!