Sjuksköterskan lämnade barnet i spjälsängen! Minuter senare skriker hon av fasa!

Lille Matvey är bara två år gammal och han förstår inte att han ser lite annorlunda än de andra barnen. Han kanske redan märker att vissa människor inte vill krama och kyssa lika mycket på honom som på andra barn.

Han ler, leker med leksaker och njuter av kärleken han får från sin mor. Han har nog glömt det fruktansvärda smärtsamma drama som ägde rum för två år sedan när han nästan dog.

Matvey Zakharenko föddes i Tula, i centrala Ryssland, i november 2014. Pojken var frisk och glad men det verkade som om han var smittad med gulsot. Därför behövde han behandling och placerades i sin säng under en speciell lampa.

1

En sjuksköterska som övervakade Matvey beslutade att det inte skulle kunna hända något om hon lämnade rummet ett ögonblick. Strax efteråt exploderade lampan, och den tre dagar gamla pojken var själv i flera minuter innan sköterskan kom tillbaka.

75% av Matvey’s lilla kropp brändes. 15% av de inre organen var skadade, och hans hud hade skalats av, men han överlevde.

2

Det är svårt att tro, men elden var inte det värsta som hände den lilla pojken. Hans 19-åriga mor var förtvivlad när hon såg vad som hade hänt sitt nyfödda barn. Hon förstod genast att hennes son skulle behöva många operationer och behandlingar, och att hans liv fortfarande aldrig skulle återhämta sig helt. Det var vid denna tid hon beslutade att hon inte ville ha honom längre.

Moderns beslut chockar mer än olyckan. En mamma som lämnar sitt barn när han behöver henne som mest, vad kan vara mer fruktansvärt? Volontärer, människorättsaktivister, läkare och många andra har engagerat sig för att tillsammans hitta ett nytt och bättre hem för pojken.

3

När Matvey officiellt sattes upp för adoption, hade redan hela Ryssland fått veta av den tragiska händelsen. Tack vare mediebevakningen var Matvey en kändis. De bästa sjukhusen i landet var villiga att hjälpa honom, men viktigast av allt, många familjer ville adoptera honom.

Otroligt nog så visade även det sig vara ett problem. Ett år efter olyckan fanns två kvinnor som argumenterade om rätten att adoptera Matvey. Adoptionsprocessen hade alltså tagit mycket längre tid än normalt. Dessutom var Matvey biologiska mor också på väg tillbaka in i bilden. Hon hade ändrat sig nu när hennes son var kändis och ville nu ha honom tillbaka, men domarna i målet stoppade lyckligtvis detta från att ske.

Rättigheterna gick till en kvinna från Moskva vid namn Svetlana. Till skillnad från de andra intresserade kandidaterna försökte inte Svetlana att få uppmärksamhet i media. Hon ville bara att leva ett lyckligt och lugnt liv med den lilla pojken.

4

Eftersom hon vet att många i Ryssland vet vem Matvey är och bryr sig om honom, publicerar Svetlana bilder och nyheter om honom på sin personliga blogg.

”Det är dags att berätta vad som har hänt. Adoptionsprocessen är klar, Matvey är nu en del av vår familj, även om detta bara var en formalitet som återstod. Vi har redan älskat honom sen länge! ”

5

Matvey var tvungen att genomgå en serie operationer, och han har fortfarande fler att gå igenom. Nu kan han åtminstone röra sina armar. Eftersom han fortfarande inte har fått en ny näsa med hjälp av plastikkirurgi, så går han ibland med en näsprotes. Men viktigast av allt är det stora, lyckliga leende som aldrig tycks lämna hans ansikte.

6

I år reste han med sin mamma, pappa och bror.
Denna pys har lidit en hel del, men det dödade inte honom. Förhoppningsvis är hans framtid fyllt med glädje, kärlek, förståelse och framgång. Lycka till Matvey!

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!