Han bad folk att hjälpa hans gravida hustru som grät av smärta men ingen stannade. Vad maken gjorde härnäst är obetalbart!

Det finns en massa människor som möter tragedi i deras liv som bryter dem. Andra, som den här mannen, plockar upp bitarna och skapar ett nytt liv för sig själva.


”Min fru hade fått ett missfall, när en natt hon kände en plötslig smärta i magen. Vid den tiden på dygnet så stannade ingen taxi för oss och det gjorde mig frustrerad. Jag gav upp min karriär som ingenjör på Larsen och Toubro och började köra taxi, kostnadsfritt för alla som behöver komma till sjukhuset. jag tjänar 10.000 rupier i månaden från passagerare, men mitt mål är att hjälpa människor i nöd. Den som sitter i min hytt får mitt kort och kan kontakta mig även vid tre på morgonen med en nödsituation och jag kommer att ta dem till sin destination.

En incident som driver mig till att fortsätta göra denna tjänst är en som hände för några månader sedan. Vid ungefär två på morgonen, såg jag 2 män på vägen frenetiskt vinka efter taxi. Jag stannade såklart och insåg att de hade en kvinna med sig som hade drabbats av 75% brännskador på hennes kropp. Många taxichaufförer före mig hade vägrat att ta in henne i sina fordon på grund av detta. Jag gav dem en filt som jag hade i min bil, bad dem att täcka hennes kropp och körde som en galning för att få henne till närmaste sjukhus. För de närmaste dagarna, kontrollerade jag så att hon hade överlevt – och genom Guds nåd, gjorde hon det. Vi är vänner nu, och hon är fortfarande tacksam för min hjälp.


Allt handlar inte om pengar. Jag tjänade 65.000 på mitt tidigare jobb, men jag har aldrig varit lyckligare än jag är idag.

Jag är 74 år gammal, kan tala 11 språk, har barn som arbetar i riskkapitalbolag och har kompetens att vara en avancerad ingenjör … men höjdpunkten i mitt liv är att fram till idag har jag transporteras mer än 500 akuta fall sjukhuset och försökte mitt bästa för att åtminstonde ge dem en chans att överleva. Så om jag alltid kommer att kallas en vanlig taxichaufför – så är stolt över det ”-. Vijay Tharkur

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!