86-åringen lärde sig att sticka så att han kan göra mössor till för tidigt födda barn! Så fint!

Dogwood Forest, ett äldreboende i Georgien, ville ge en hjälpande hand till lokala familjer som behövde det.

Nearby Northside Hospital Atlanta behöver mössor till förtidigt födda barn som bor på den neonatala intensivvårdsavdelningen (NICU). Ofta så kämpar förtidigt födda barn med att hålla värmen , så de hålls i kuvöser med en bekväm mössa på sina huvuden. Dessa mössor är viktiga.

Men det var bara ett problem när projektet startade: Ed kunde inte sticka.

”Jag berättade för min dotter om det, och jag sa,” Hur kan jag sticka? Vad behöver jag göra? ”” Moseley berättade Atlanta Journal-Constitution . ”Och välsigna hennes, hon gick till Jo-Anns tyger och köpte garn och ett instruktionskit till mig. Så jag började långsamt lära mig, det behövs bara tålamod.”

Sakta men säkert, så fick Ed kläm på det. Hans första mössa tog flera timmar att göra. Men efter att han fick in rutinen, så kunde han sticka en på nolltid.

”Jag följde instruktionerna, och efter två eller tre försök, började jag gör ganska bra mössor”, sade han till Inside Edition . ”Vi började fylla upp min soffa med mössorna, och sedan helt plötsligt började mössorna hamna på olika platser.”

Ed blev ostoppbar. Han har skapat mer än 55 färgstarka mössor sedan juli.

Hans skapelser plus resten av hemmets har bidragit till mer än 350 mössor till Northside Hospital i Atlanta den 17 november 2016, på National Preemie Awareness Day.

För föräldrar till små på Northside, är det en underbar känsla att veta att människor på utsidan av sjukhuset tänker på din familj.

”Det betyder mycket för oss, eftersom det är vår andra tur på NICU” säger Doug Bunt, vars son, Matthew, föddes den 12 November 2016, berättade Good Morning America . ”Det faktum mannen tar av sin tid för att hjälpa barnen betyder verkligen mycket för oss. ”

Ed berättelse bevisar du kan lära sig en ny färdighet i alla åldrar – och göra en stor skillnad på vägen.

”När någon uppskattar något du gör, gör det att du mår bra, naturligtvis ”, sade Ed, som planerar på att göra omkring 30 hattar per månad framåt för att fylla behovet. ”Jag fick en hel del njutning av att göra detta, och nu har jag uppgraderat till stora barn. Jag gör mössor för alla mina barnbarn.”

De äldre som lånat ut en hjälpande hand.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!