Familjen låter sonen döpas innan de stänger av respiratorn, då ser läkarna honom vakna upp!

Treåriga Dylan Askin fick diagnosen lungcancer, men bara en månad efter påbörjad behandling, kollapsade han i skolan. Den lilla pojken från Derby, England, hade en lång återhämtning framför honom, men plötsligt tog saker en vändning till det sämre.

Dylans sällsynta lungcancer, som kallas pulmonell langerhanscellshistiocytos bildar cystor på hans lungor, vilket gör det svårt att andas. Efter att han började cellgiftsbehandlingen, såg hans prognos faktiskt bra ut. Men efter att han kollapsade i skolan och fördes till sjukhuset upptäckte läkarna att Dylans liv hängde på en tunn tråd.

dylan-1 I skolan kollapsade båda Dylans lungor. Läkarna var tvungna att placera honom på livsuppehållande maskiner och han blev inlagd på den pediatriska intensivvårdsavdelningen på sjukhuset. Om det inte var skrämmande nog för hans familj, slogs han mot en infektion och hans organ började svikta. Dylans temperatur sköt i höjden och rasade om vartannat och hans puls slog upptill 200 slag per minut. Läkarna levererade hjärtskärande nyheter ingen förälder någonsin vill höra.

dylan-2

Kerry, 29, och Mike, 36, visste att deras son led. Hans syrenivåer hade kraschat när de ombads att bestämma om de ville ta av honom från de livsuppehållande maskinerna. Det var långfredagen. Kerry berättade för The Telegraph att det var ett mirakel att Dylan faktiskt hade överlevt så länge som han hade gjort. När hans lungor först kollapsade i januari 2016 visade hans datortomografi vid denna tidpunkt att han inte borde ha varit vid liv fortfarande.

”Mike och jag tänkte på hans bröder, tänkte på att han måste lida så mycket. Han är så nära sina bröder. Det var ett sådant svårt beslut, men läkarna sade att hans organ sviktade och att det inte fanns något de kunde göra. ”

dylan-5

Så Mike och Kerry Askin hade sin blonda pojke döpt och sa sina tårfyllda farväl. Deras äldre son, sex år gamla Bryce, var också där. Som ett led i processen att ta någon av livsuppehållande medel så ger läkarna muskelavslappnande mediciner. Men vad som hände sedan chockade alla.

dylan-4

Dylan började att röra benen. Han borde inte ha kunnat röra sig om han verkligen var hjärndöd från syrebrist. Så läkarna påbörjade genast behandling, och tog flera prover. De upptäckte att hans hjärna fortfarande fungerade och han faktiskt kunde överleva. Så läkarna lämnade det modiga förskolebarnet på livsuppehållande och han förblev på sjukhuset i ett par veckor, och han återhämtade sig långsamt. Kerry berättade för The Telegraph  att hela upplevelsen var mirakulös.

”Vi försökte att inte vara hoppfulla, men vi bara satt bredvid honom och hoppades och under helgen blev han starkare och starkare. Vi hade sagt till Bryce att Dylan inte skulle komma tillbaka, så när vi förklarade att han blivit bättre  sa Dylan ”Åh, så han är som Jesus då.” Jag sa, ”du har inte fel.” Han hade just uppstått från de döda. ”

dylan-3

Mike berättade för  5 News  att de slumpvis gråter bara av att titta på Dylan eller i mataffären, eftersom han inte borde vara vid liv. Han är vad de kärleksfullt kallar sitt mirakel barn, sade Mike.

”Chefen för PICU kallar honom för ett mirakel, så när han gör,är det är ganska svårt att inte hålla med.”

dylan

Nu är Dylan hemma och genomgår behandling för cystorna på hans lungor. Eftersom hans lungor har kollapsat innan och hans immunförsvar är svagare, så hans familj är orolig inför vintersäsongen att han kan få en dödlig infektion. Men nu tar de vara på varje minut med sin lilla pojke som tappert kämpade när ingen trodde att han kunde.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!