De 10 mest inspirerande goda gärningarna under 2016 som fick oss att tro på mänskligheten!

Våra erfarenheter från året övertygade oss om att människor med stora hjärtan existerar i denna värld. Att göra gott mot andra kräver inte en person besitter specialkunskaper eller talanger. Mäktiga gärningar görs ofta av vanliga människor, och var och en av oss kan bidra till att göra världen till en bättre plats.

Vi på har samlat ihop några av de mest inspirerande handlingarna av vänlighet som har återställt vår tro på mänskligheten i år. Låt oss göra bra saker tillsammans!

En världsmästare i boxning byggde 1000 bostäder för fattiga filipiner.

Manny Pacquiao var en gång en vanlig pojke som levde i en fattig familj i Filippinerna. Men han växte upp till att bli den första boxaren i historien att vinna världstitlar i åtta olika viktklasser. Efter att ha vunnit sin första miljon som professionell boxare använde Manny en del av sina inkomster för att bygga bostäder för fattiga familjer i sin hemstad Tango. Idag, har mer än 1000 familjer tak över huvudet tack vare boxarens generositet.

En modig man stannade kvar i krigshärjade Aleppo för att ta hand om övergivna katter

Alaa Jaleel riskerade sitt liv varje dag för att ge de behövande mat och tak över huvudet. Även när de flesta av hans grannar, familj och vänner lämnade staden, valde mannen att stanna i Aleppo för att ta hand om sina övergivna husdjur. Idag ser Alaa efter mer än hundra katter, inklusive en kattunge som ägs av en liten flicka vars familj tvingades lämna landet. ”Jag lovade flickan att ge katten tillbaka till henne när de kommer tillbaka”, säger han.

En lärare skapade en ”herrklubb” för pojkar med ensamstående föräldrar

Raymond Nelson är en lärare på en grundskola i South Carolina. Det fanns en tid då han inte kunde få sina elever att bete sig korrekt i hans klass. Det var då han kom på idén att skapa en ”Gentleman Club.” Läraren köpte jackor och västar för barn som inte hade sina egna och började undervisa pojkarna i livslektioner. Varje vecka diskuterar de ett nytt ämne som hur man knyter en slips, hur man ska bemöta de äldre, och hur man behandlar sina systrar, mödrar och lärare. En klädkod som strikt införts av Nelson fungerar som verktyg för att vårda det moraliska medvetandet hos studenterna eftersom en man som bär en smoking inte kommer att bete sig som en översittare. ”Jag vet att många av dem kämpar eftersom många av dem inte har män hemma, så jag vill bara se dem att växa upp och tänka på de saker som jag undervisar dem,” säger Nelson.

En dansk kvinna räddade en tvåårig nigeriansk pojke, som blivit övergiven av sina föräldrar

 Nästan ett år har gått sedan Anja Ringgren Loven hittade en naken svältande tvåårig pojke på gatan i Nigeria. Anja gav honom ett namn för att ge honom kraft att återhämta sig: Hope. Pojken lämnades för att dö av sin egen familj eftersom de trodde att han var en häxa. Vid den tiden var han ett år och kunde bara överleva tack vare godhjärtade förbipasserande som gav honom lite mat. Anja tog Hope med sig och han är nu en av de 34 barn som vårdas på barnhemmet som hon grundade tillsammans med sin make, David Emmanuel Umem.

När Anya publicerade bilderna av Hope på Facebook, började folk skicka pengar för att hjälpa den fattiga pojken återhämta sig. Som ett resultat fick hon $ 1 miljon i donationer från hela världen. Anja och hennes man planerar att öppna ytterligare ett barnhem och ett sjukhus för barn. Idag är Hope oigenkännlig från skelettet han var för ett år sedan. Han är en glad och knubbig liten pojke som trivs med sitt liv.

En löpare offrade sin chans till en medalj för att hjälpa en skadad vän

Vid OS, under damernas 5000 meter lopp, fällde Nikki Hamblin från Nya Zeeland av misstag amerikanska löparen Abbey D’Agostino. Nikki hjälpte hennes konkurrent upp, och sedan sprang flickorna tillsammans. Även om de två löparna var dom sista att korsa mållinjen, flyttades de till final. Dessutom har de båda tilldelas Pierre de Coubertin medalj för att de visat generositet och den sanna andan av sport under de olympiska spelen.

Tusentals människor stöttade en flicka när ingen dök upp på hennes födelsedagsfest.

Hallee Sorenson, en artonårig flicka med autism, bjöd in vänner till hennes kalas, men ingen dök upp. Därefter beslöt Sorensons kusin Rebecca sig för att vidta åtgärder och delade ett foto av Hallee på Facebook och bad folk att skicka födelsedagskort till Hallee. Internet svarade på ett bra sätt. Postkontoret i Bangor, Maine, vart översvämmade med en stor mängd post specifikt för Hallee. Totalt fick tjejen mer än 10.000 kort, brev och paket.

Studenter tar examen igen för sin klasskamrat som var i en bilolycka

Scott Dunn var i en allvarlig bilolycka bara några dagar före sin examen. Efter att ha vaknat upp från en koma upptäckte pojken att han hade missat den viktigaste dagen i sitt liv, och han var oerhört upprörd. Men när den unge mannen började återhämta sig, kontaktade skolans rektor Scotts familj och sade: ”Vi vill göra något speciellt för er son.” Som det visade sig, hade Dunns klasskamrater beslutat sig för att återvända till skolan och återskapa examen bara för honom. Precis som under den ursprungliga ceremonin var eleverna klädda i sina rockar och lärarna levererade sina tal. Men Scott var den enda som kallades upp för att ta emot sitt diplom den här gången. Den unge mannen var så tacksam. ”Jag vet inte hur man ens förklarar det”, sade han. ”Jag är mållös över att veta att så många människor står bakom mig.”

En hemlös man fick ett jobb och ett hem i tacksamhet för en ärlig handling.

En dag fann den fyrtiofyraåriga hemlösa mannen Woralop bosatt i Thailand en designer plånbok fylld med kreditkort och 20.000 baht ($ 580) vid en tunnelbanestation. Trots att mannen var mycket fattig, så tog han inte ett enda mynt från plånboken. Istället lämnade han den på sin lokala polisstation. Som det visade sig, ägdes plånboken av den 30-åriga fabriksägaren Niity Pongkriangyos, som var helt förbluffad av ärlighet från den hemlösa mannen. ”Om det varit mig i den positionen, hade jag förmodligen tagit plånboken”, sade han. I syfte för att belöna Woralop för hans ärliga handling, gav Niity honom ett jobb på sin fabrik och försåg honom med en lägenhet. Nu tjänar den tidigare hemlösa mannen 11.000 baht (317 $) per månad, och han har en säng att sova i under natten.

I Altai, räddade en fiskare en älg som klivit genom isen

Ivan Drachev, bosatt i Barnaul, återvände hem från en fisketur när han märkte en älg som hade gått genom isen. Efter flera försök lyckades han dra upp djuret ur isen. Stackaren var så kall och frusen att mannen var tvungen att gnugga sin kropp mot honom. ”Jag satt bredvid älgen. Då la han sitt huvud på mina knän och rosslade. Det är fantastiskt hur djur kan förstå allt som händer runt omkring dem!” skriver Ivan på sin blogg.

Grannar reparerade hus åt en äldre sjuk lärare gratis

Anne Glancey, en pensionerad lärare, fick ett brev från stadens tjänstemän som sa att hon skulle bötfällas $ 3000 per dag om hon inte fixade sitt hem. Den gamla damen hade ingen som kunde hjälpa henne. Så en dag tittade Anne ut och såg några ungdomar som reparerade hennes hus! Dessa medhjälpare visade sig vara hennes grannar, Adam och Kristin Polhemus. Ungdomarna tillbringade hela sommaren med att få Annes hus i ordning, och deras arbete var inte förgäves. Titta bara hur trevligt denna gamla tants hus ser ut idag!

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!