Den 11 månader gamla pojken blev världsberömd för den här bilden. Åtta år senare behöver hans familj hjälp!

År 2007, var den amerikanska familjen Griner på stranden, när hans mor, Laney, såg hennes 11 månader gamla son, Sam, äta sand. Hans uttryck var så roligt att hon bara var tvungen att ta en bild. Hon hade ingen aning om vad som skulle hända när hon postade bild på Internet.

2
Snabbt blev bilden av Sam delad över hela världen, och den är fortfarande känd som en så kallad ”meme.” Memes är bilder som har lite kul text, som ofta publiceras på flera ställen på Internet. Sam, strålande av ren energi och beslutsamhet i bilden och blev senare det symboliska ”framgångsbarnet”, som memen kallades. Och det är inte konstigt!
2
Om jag inte ätit sand för 8 år sedan, hade denna bild varit tomt.

Åtta år efter det att bilden blev känd, fick Sams far, Justin, en allvarlig njursjukdom – så illa att det snarast behövs en njurtransplantation. Eftersom familjen inte har råd att betala för den, letar de efter sätt att finansiera transplantationen. De fick en idé – den berömda bilden av Sam kunde vara hans räddning.
2
Så de började en donationskampanj på Internet för att samla in 75 ooo dollar (ca 650 000 kr). Helt otroligt , men sant: Efter bara några dagar hade de redan fått ihop 100.000 dollar! I augusti 2015 hade de tillräckligt med pengar för att Justin skulle kunna genomgå en njurtransplantation. Idag är han frisk och lille Sam är så glad att han kunde rädda sin fars liv, bara genom att äta lite sand.
2

Det är fantastiskt hur något så litet kan rädda någons liv flera år senare. Vi tror att familjen kommer att vara tacksamma för detta under en lång tid framöver !

DELA gärna detta med vänner på Facebook!