Pojken fick brännskador på 75% av kroppen. Då övergav mamman honom – men se honom i dag!

Matvey Zakharenko var bara två år gammal. Han är för ung för att förstå att han ser annorlunda ut än andra barn.

Matvey föddes i Ryssland. Pojken var en frisk, glad baby, han hade dock gulsot, vilket gjorde att läkarna rekommenderade en behandling som gick ut på att Matvey skulle ligga under en speciell lampa.

När Matvey låg under denna lampa var han vanligen under ständig övervakning. Men en dag bestämde sig sköterskan att lämna rummet för ett ögonblick. Hon kunde nog aldrig trott att något skulle hända.

När sjuksköterskan var ute ur rummet, hände något med lampan. Den fick en kortslutning och startade en brand. Över 75% av hans kropp blev svårt bränd.

Tiden som följde var oerhört smärtsamt för pojken. Men han gav aldrig upp, och överlevde sina skador.

Du skulle kanske kunna tro att den här pojken hade upplevt sin andel av tragedi under en sådan kort tid. Men det värsta hade ännu inte hänt. Modern till Matvey, en 19-årig kvinna, var helt förkrossad. Hon skulle lämna honom.

Beslutet kom som en chock. Hur kan en mamma göra så mot sitt barn när han behöver henne mest? När nyheten om Matveys situation blev känd i Ryssland, var det många som ville hjälpa till. Det var många som ville ge pojken ett tryggt hem.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!