Vad är fillers? Frågor och svar

Fillers är en av de vanligaste injektionsbehandlingarna för estetiskt syfte, och erbjuds av kliniker runt om i landet. Vi svarar här på de vanligaste frågorna om fillers och tipsar om kliniker i landets största städer.

Läs Mer

Vad är fillers?

Fillers är en injektionsbehandling och fungerar genom att en substans injiceras under huden för att fylla och sträcka ut huden ovanpå. Fillers består i regel av hyaluronsyra, som återfinns naturligt i människokroppen. Vid en injicering av stabiliserad hyaluronsyra binds kroppens syra samman och fyller ut området. Två av de vanligaste varumärkena för fillers i Sverige är Juvéderm och Restylane.

Vad är skillnaden mellan fillers och botox?

Botox och fillers är båda injektionspreparat, men används vid olika typer av behandlingar. Botox är ett muskelavslappnande medel och används vid såväl skönhetsbehandlingar som medicinska åtgärder som migränbehandling eller mot tandgnissel. Fillers ger i stället volym och kan användas för att fylla kinder och läppar – till skillnad från botox kan du alltså med fillers skulptera ansiktet på ett helt annat sätt. Läs mer om skillnaden mellan fillers och botox på Vården.se

Hur länge håller fillers?

Fillers kan användas på många områden, och varaktigheten av injektionen beror på flera faktorer – vissa varumärken håller till exempel längre än andra. Eftersom effekten avtar rekommenderar de flesta kliniker att du gör regelbundna behandlingar för att behålla samma effekt över tid. En fillersbehandling i läpparna kan hålla i 6–12 månader, men effekten minskar succesivt över tid.

Vad kostar fillers?

Priset på en fillers-behandling är ofta utskrivet i milliliter, och beror därför på hur mycket som injiceras från fall till fall. Priserna kan även skilja sig mycket mellan kliniker, men en jämförelse av några stora kliniker ger ett snittpris på kring 3000–4000 kr per milliliter. En behandling kan använda allt från 1–10 ml om inte ännu mer, så en injektionsbehandling kan alltså kosta allt från 3000 till 30 000.

Hitta fillerbehandling nära dig

Det finns otaliga skönhetskliniker runt om i landet som erbjuder fillerbehandlingar. Var noga med att hitta en klinik med legitimerad sjukvårdspersonal, och som helst är certifierad av Estetiska injektionsrådet – det är nämligen i dag relativt oreglerat vem som får utföra fillerbehandlingar.

Fillers Stockholm

Om du är nyfiken på behandlingar med fillers i Stockholm finns många kliniker att välja mellan. Hos en klinik som Narva Derma finns personal med specialistutbildning och som är certifierade av Estetiska injektionsrådet. Med en fillerbehandling hos Narva Derma står naturliga resultat i fokus. Hit kan du vända dig för fillerbehandling mot rynkor, för volymökning i läppar, eller för att korrigera ansiktskonturen. Hör av dig om du är intresserad av behandling med fillers i Stockholm.

Fillers Göteborg

Hos Adel Estetisk erbjuder man kunder i Göteborg skönhetsbehandlingar av legitimerade läkare med specialistkompetens. Med modern teknik och professionell konsultation får du här fillerbehandling av högsta kvalitet. Vänd dig till Adel Estetik om du är intresserad av fillerbehandlingar för områden som markering eller förstoring av läppar, rynkor i ansiktet, formning av näsan, trötta ögon eller andra liknande problem.

Fillers Malmö

Estamedic i Malmö etablerades 2020. Här erbjuds behandlingar med fillers av legitimerade läkare med specialistkompetens. Estamedic erbjuder fillerbehandlingar för de vanligaste områdena som att mjuka upp rynkor och att framhäva ansiktets konturer. Hos Estamedic får du så klart en kostnadsfri konsultation, och du erbjuds alltid uppföljningsbesök för tillfredställande resultat. Kontakta Estamedic om du är nyfiken på filler- eller annan skönhetsbehandling i Malmö.